Kövessen minket a Facebookon!
Garázskapuk

A garázskapuk, akárcsak a bejárati ajtók, a nyílászárók, házunk arculatának, külsejének fontos dizájn elemei. De amellett, hogy esztétikusan mutasson, nagyon fontos, hogy akár több 10 éven át problémamentesen szolgáljon, teljes körű biztonságot nyújtson és kényelmesen legyen használható. Ezekre a szempontokra a Hörmann garázskapuk nyújtanak teljes körű megoldást. A Hörmann 75 év kapugyártási tapasztalata mellett állandóan azon dolgozik, hogy folyamatosan fejlessze a kapuk megjelenését, biztonságtechnikáját, működését és tartósságát. Cégünk ezeket a modern, megbízható garázskapukat értékesíti és építi be.

Két fő csoportot tudunk megkülönböztetni a garázskapuk között. Az első csoportba a billenő kapukat soroljuk, amelyek esetében a kapualap egy összefüggő elemként nyitódik, illetve záródik. Ezért lényeges, hogy a hatósugarában ne legyen se személy, se tárgy. Az általunk forgalmazott billenő kapuk kettős felületvédelemmel vannak ellátva, egyrészt a fém szerkezeti elemek minden esetben tüzihorganyzott eljárással készülnek, másrészt pedig a fém kapualapok felületi színezését a porszórásos technológiával végzik, aminek köszönhetően sokáig szép marad. A magas színvonalú minőség ellenére ezeknek a kapuknak nem túl borsos az ára, mindenki számára elérhetők. A kényelmi szempontokat tovább növeli az, hogy személyi bejáró építhető be, így nem kell a ki-be járkálásnál kinyitni az egész kaput, elég csak a kapuba építhető ajtót. A zárás, nyitás könnyen, stabilan, biztonságosan kezelhető a megfelelően méretezett rugóknak köszönhetően. Többféle méretben, mintázatban, akár üvegezéssel is kaphatóak, ezért bárkinek az igényének eleget tudunk tenni.

A garázskapuk második csoportja a szekcionált garázskapuk, amelyek vízszintes lamellákból állnak, és egy sínszerkezeten a garázs teteje alatt. Nagy előnyük, hogy függőlegesen nyílnak, a mennyezet alatt helyezkednek el, ezért bőven van hely a garázsban, illetve a garázs előtt is nyugodt szívvel lehet parkolni. Műanyag toklábbal vannak ellátva, melyek védenek a korróziótól, illetve az időjárástól. Számos acél, és fa motívummal kaphatók szigetelt, illetve szigeteletlen kivitelben. Felülete lehet fa, fém, vagy a RAL színskála valamelyik színe. Egyedi kivitelben, mintákkal, lamellákkal, színekben rendelhető, mindenkinek a saját ízlése szerinti kivitelben. A kapuk feltolás védelemmel vannak ellátva, valamint védelmi rendszerük mechanikus, így egy esetleges áramszünet esetén sem tudják feltörni.

A garázskapuk működtetése kétféle módon történhet. Kézi működtetésű, illetve motoros működtetésű kapuk vannak. A garázskapu motorok fő tevékenysége a nyitás-zárás, de vannak extra funkcióval ellátott szerkezetek, mint például a világítás, szellőztetés. A régi elavult garázskapuk ideje lejárt, sokukon gyakorlatilag átfúj a szél, ezért érdemes, és jó befektetés lecserélni a garázskaput, mert nemcsak kényelmes, de biztonságos és praktikus is.